Dolar 32,5170
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26 °C
Az Bulutlu

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nedir ve nasıl yazılmalıdır?

Alım satım işleminde tapu harcını düşük bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesisi ile durumu düzeltebiliyorlar.

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nedir ve nasıl yazılmalıdır?
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Gayrimenkul sektöründe yapılan alım-satım işlemlerinde vatandaşlar sıklıkla gerçeğe uygun şekilde işlem yapmayarak daha düşük bedelde tapu harcı ödemek için tapu bedelini daha az gösterebiliyorlar. Ancak bu gibi durumların tespit edilmesi halinde ciddi kanuni yaptırımlar söz konusu olabiliyor.

Bilhassa Gelir İdaresince bu durumun tespit edilmesi halinde Gelir İdaresince inceleme başlatma ceza kesme veya alış harç bedelinin düşük olmasından dolayı satış işleminde çok yüksek vergi doğma ihtimali mevcut.

Tapu bedelini daha düşük gösterip daha sonra yetkili kamu görevlilerinin bu durumu tespit etmesinden imtina edenler, ceza ödememek için Gelir İdaresi Başkanlığı’na bir dilekçe yazarak konuyu bildirebiliyorlar. 

İşte daha önce yapılan hatalı işlemi düzeltmek amacıyla yazılan dilekçeye tapu harcı pişmanlık dilekçesi deniyor. Söz konusu dilekçe verildikten sonra eksik ödenen tapu harcı ilgili kurumun sorgulama ekranından tespit edilerek mükelleften yasal faizi ile birlikte talep ediliyor.

Konu hakkında, tapu harcı pişmanlık dilekçesi verildikten sonra görevliler tarafından bu durum tespit edilse dahi ödenmesi gereken eksik tutarın % 25’i tutarındaki cezai bedel de bu sayede ödenmiyor. Konu ile ilgili bilinmesi gereken en önemli ayrıntı ise, tapu harcı pişmanlık dilekçesi verebilmek için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın konu ile ilgili herhangi bir iş ve işlem başlatmamış olmasıdır.

Tapu Harcı Pişmanlık Dilekçesi Örneği!

…………………………. Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne

Vergi Kimlik-TC Kimlik Numarası:

…../.…. /………  tarihinde gerçekleşen tapu satışında, sehven hatalı beyan vermiş bulunmaktayım.

Yeni beyanımın,  Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulü hususunu arz ve talep ederim.

Saygılarımla,

Mükellef
(Vekili veya Temsilcisi)
Ad, Soyadı ve İmza

İRTİBAT BİLGİLERİ

……………………………………

Benzer İçerik

Alıntı: https://www.ogsmm.com/206-tapu-harci-pismanlik-dilekcesi

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.