Dolar 32,4375
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20 °C
Hafif Yağmurlu

Mısır’da Sfenkslerden ilham alınarak tasarlanan modern ev

Mısır’da ikinci katı ilk katından metrelerce yüksek olan ve modern bir Sfenksi andıran evin 2024 yılı içerisinde tamamlanması amaçlanıyor.

Mısır’da Sfenkslerden ilham alınarak tasarlanan modern ev
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Mısır’ın kuzey kıyısında son derece farklı ve özgün bir tasarıma sahip villa inşa edilmeye başlandı. Oldukça farklı bir mimari tasarım meydana getirmek isteyen İspanyol mimar Fran Silvestre’nin imzasını taşıyan bu yapı, ilk bakışta modern bir sfenksi anımsatıyor.

Bu özgün yapı, iki kattan oluşacak şekilde tasarlanmış. Yerden fazlaca yüksek bir konumda olduğu anlaşılan üst katın yüksekliğinin ise takriben 15 metre civarında olduğu belirtiliyor. İkinci kata çıkmak isteyen ev sahipleri ve misafirler için villanın içerisinde bir asansörde düşünülmüş.

Bodrum dahil edildiğinde toplam üç kattan oluşacak evde 2 adet ana yatak odası bulunacak. Ayrıca villanın içerisinde iki mutfak, çok sayıda oturma odası, bir spa da evde bulunacak. Ev, sahile çok yakın bir konumda bulunmasına rağmen dev bir havuz ve bahçe de tasarıma eklenmiş. Büyük pencere duvarlar da evin daha ferah bir görünüme sahip olmasına imkan sağlarken çevre manzaralarıyla iç içe yaşanıyormuş hissini uyandıracak.

Yandan perspektiften bakıldığında ev, oldukça ince bir beton tarafından sarmalanmış gibi görünüyor. Ancak realitede, pergel bir vince benziyor. Mimar Silvestre, villanın ilk bakıldığında tek büyük bir parça olarak düşünülmesi gerektiğini vurgularken, dikey kısmın, alt tarafın uzunluğunun statik açıdan dengeleyici bir karşı ağırlık görevi görmesini sağladığını belirtiyor. Bu şekilde de üst tarafın ağırlığının ters yönden desteklendiğini ifade ediyor.

Tıpkı tarihi bir sfenks gibi ihtişamlı bir yapı olan bu zarif villa, modern ve gelişmekte olan inşaat teknolojilerinin ve minimalist mimari akımın en nadide örneklerinden biri. Basit olmasına rağmen komplike ve ilgi çekici tasarımıyla eşsiz bir görünüme sahip. Evin inşaatının 2024 yılı içerisinde tamamıyla bitirilmesi amaçlanıyor.

Benzer İçerik

ETİKETLER: , ,
Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.