Dolar 32,5004
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19 °C
Hafif Yağmurlu

Dünyanın en yaşanabilir ve en az yaşanabilir şehirleri

The Economist Intelligence Unit, her sene yayınladığı ‘Dünyanın En Yaşanabilir ve En Yaşanamaz Şehirleri’ listesinin 2022 versiyonunu paylaştı.

Dünyanın en yaşanabilir ve en az yaşanabilir şehirleri
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

The Economist dergisinin kardeş kuruluşu olarak kabul edilen “Economist Intelligence Unit” ‘dünyanın en yaşanabilir şehirleri ve en yaşanamaz şehirleri raporunu geçtiğimiz günlerde yayımladı. Sağlık hizmetleri, suç oranları, siyasi istikrar, altyapı ve yeşil alana erişim gibi pek çok farklı kritere göre hazırlanan listenin ilk sırası, Avusturya’nın başkenti Viyana’nın oldu. Avusturya’nın başkenti Viyana, geçtiğimiz yıl tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19-corona virüs pandemisi kısıtlamaları nedeniyle 34. sıraya düşen Yeni Zelanda’nın Auckland kentinden ilk sırayı kapmayı başardı.

Yayımlanan Raporda, “2021’in başlarında müze ve restoranlarının pandemi nedeniyle kapanmasıyla sıralamada 12. sıraya düşen Viyana, 2018 ve 2019’da olduğu gibi birinci sıraya yeniden yükseldi” denildi.

Ayrıca Viyana için “İstikrar ve düzgün alt yapı; şehrin, sakinleri için cazibesi, kaliteli sağlık hizmetleri ve birçok kültür ve eğlence fırsatıyla destekleniyor” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna’nın başkenti Kiev ise Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle bu yıl listeye girmedi. Rusya’nın en önemli şehirleri olan Moskova ve St. Petersburg’un sıralaması ise batı dünyasının uyguladığı yaptırımlarının etkisiyle düştü.

İşte dünyanın en yaşanabilir 10 şehrini sizin için derledik…

Dünyanın En Yaşanabilir 10 Şehri

1-VİYANA-AVUSTURYA

2-KOPENHAG-DANİMARKA

3-ZÜRİH-İSVİÇRE

4-CALGARY-KANADA

5-VANCOUVER-KANADA

6-CENEVRE-İSVİÇRE

7-FRANKFURT-ALMANYA

8-TORONTO-KANADA

9-AMSTERDAM-HOLLANDA

10-OSAKA-JAPONYA

Dünyanın En Yaşanamaz 10 Şehri

1-TAHRAN-İRAN

2-DOUALA-KAMERUN

3-HARARE-ZİMBABWE

4-DHAKA-BANGLADEŞ

5-PORT MORESBY-PAPUA YENİ GİNE

6-KARAÇİ-PAKİSTAN

7-CEZAYİR-CEZAYİR

8-TRABLUS-LİBYA

9-LAGOS-NİJERYA

10-KUDÜS

Benzer İçerik:https://www.insaatim.com/konut-fiyatlari-en-cok-hangi-ulkede-artti-106714/

Alıntı:https://www.webtekno.com/dunyanin-en-yasanabilir-yasanamaz-sehirleri-h125124.html

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.