Dolar 32,4862
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25 °C
Az Bulutlu

Çin’de meyve ve sebze karşılığında ev satmaya başlandı

Çin’de inşaat sektöründe yaşanan krizden ötürü müteahhitler evleri ön ödeme olarak karpuz şeftali sarımsak ve diğer tarım ürünleri kabul ederek satmaya başladı.

Çin’de meyve ve sebze karşılığında ev satmaya başlandı
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Uzak doğu’nun en önemli ülkelerinden biri olan Çin’de emlak krizi derinleşiyor,  ev satışları arka arkaya 11 ay boyunca büyük düşüş gösterdi. Mayıs ayı içerisinde 2021 yılının aynı ayına göre ev satışları yaklaşık yüzde 31,5 oranında geriledi. Tüm bu olumsuzluklara ilaveten, Çin’deki konut piyasası, bir projede inşaata başlamadan önce müteahhitlerin mevduat almasını yasaklayan yeni bir kanun maddesinden de olumsuz etkilendi. Bu durum müteahhitleri ciddi bir borç krizine sürükledi.

Devlet tarafından yönetilen China News Weekly adlı haber sitesi, ülkenin doğusunda bulunan Nanjing kentindeki bir inşaat şirketinin, çiftçilerden ön ödeme olarak, değeri 100 bin yuanı (yaklaşık 256 bin lira) geçmemek koşuluyla, bir kamyon dolusu karpuzu kabul edeceğini açıkladı.

Çin’de emlak piyasasında son dönemde yaşanan durgunluk birçok alıcının cesaretini ciddi manada kırarken, müteahhitleri zor durumda bıraktı.

Yeni konut projeleri ve boş kalan evler için ön ödeme olarak karpuz, şeftali, sarımsak ve diğer tarım ürünleri kabul edilmeye başladı.

Homebuilder Central China Management adlı Çin menşeili bir inşaat firması tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada ise “ Başlayan yeni sarımsak sezonu vesilesiyle şirketimiz, Qi ilçesindeki sarımsak çiftçilerine fayda sağlamak için yeni bir karar aldı. Çiftçilerin ev almasını kolaylaştıracağız” denildi.

Wuxi kasabasında başka bir müteahhit firması da şeftalileri ön ödeme olarak aldığını ilan etti.

İlaveten, geçtiğimiz hafta, Shanxi eyaletindeki Yuncheng kentinde çiftçilerin Haziran 2022 hasat sezonunda binlerce karpuz hasat ettiği görüldü.

Çiftçilerin büyük çoğunluğu ise ev alabilmek için Pekin’den yaklaşık 800 km uzaklıktaki Shanxi’ye seyahat etti.

Benzer İçerik: https://www.insaatim.com/avrupada-euro-bolgesinde-insaat-uretimi-yerinde-saydi-106714/

Alıntı: https://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/cinde-emlak-krizi-muteahhitler-karpuz-sarimsak-ve-seftali-karsiliginda-ev-satmaya-basladi,64hlwhp2m0GNrTGbx0vpKg/ZT5hpSRAR0Cs6ySS4wKi9Q

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.