Dolar 32,5995
BİST 9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22 °C
Az Bulutlu

Nef Stadyum çatısına güneş enerji santrali kuruldu…

Ali Sami Yen Spor Kompleksi NEF Stadyumu, güneş enerjisiyle çalışan en büyük stadyum olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Nef Stadyum çatısına güneş enerji santrali kuruldu…
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Enerjisa firması tarafından Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu çatısına inşa edilen güneş enerjisi panellerinin devreye alma töreni ve Guinness rekor takdim töreni yapıldı. Toplam 4,2 MW kurulu güç kapasitesi ile stadyum çatısına kurulu en büyük güneş enerjisi santrali unvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, “İlklerin ve enlerin kulübü Galatasaray ile Türkiye elektrik dağıtım ve perakende satış sektörünün öncü ve lider şirketi Enerjisa Enerji, Avrupa’da bir ilk olan ve geçen yıl kurulumuna başlanan santral kurulu güç bakımından dünyanın en büyük stadyum üstü güneş enerjisi santrali olarak tarihe geçiyor. Stadyum güneş enerjisiyle çalışan en güçlü stadyum unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı ifadeleri yer aldı.

Yıllık tüketimin yüzde 63’ünü karşılayacak

Çatıya kurulan 10 bin 404 adet güneş paneli, toplam 4,2 MW güç kapasitesine sahiptir. Kurulan paneller, yılda yaklaşık 2.000 hanenin tüketimine eş değer olarak 4.650 MWh elektrik üretecektir. Stadyumun harcadığı yıllık enerjinin yüzde 63’ünü karşılanacak olup Aralık 2021 itibarıyla enerji üretimine başlanmıştır.

Galatasaray futbol kulübü bu proje sayesinde yıllık 4,5 milyon kilowatlık bir tasarruf sağlayacaktır. Sadece bu yıl 5 Milyon TL’den fazla tasarruf edilecek olup, panellerin ömrünün sonuna kadar yani 25 yıl sonunda kulübe 1 Milyar TL’den fazla katkı sağlanacaktır. Her yıl yaklaşık 3.250 Ton CO² salımını engellenecek ve bu şekilde 200 bin ağacın 25 yılda atmosferde temizleyebileceği sera gazının atmosfere salınmasının önüne geçilerek doğa korunmuş olacaktır.

Benzer İçerik: https://www.insaatim.com/lisansiz-gunes-enerjisi-tesisleri-icin-azami-guc-siniri-arttirildi-106714/

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.