Dolar 32,3352
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13 °C
Hafif Yağmurlu

Dünyanın ilk uzay oteli Voyager 2027’de açılıyor

Kaliforniya merkezli Orbital Assembly Corporation (OAC), dünyanın ilk uzay oteli olan Voyager’ı 2027 yılında hayata geçirmeyi planlıyor.

Dünyanın ilk uzay oteli Voyager 2027’de açılıyor
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ABD’de bulunan Kaliforniya merkezli fütürist bir vakıf olan The Gateway Vakfı’na bağlı Orbital Assembly Corporation (OAC) firması tarafından geliştirilen Voyager İstasyonu, dünyanın ilk uzay oteline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Voyager isimli otelin ilk müşterilerini 2027 yılı içerisinde ağırlaması planlanıyor. Bahse konu otelin 3 günlük fiyatı yaklaşık 5 milyon dolar olacak.

Dünyanın alçak yörüngesinde yer alacak otelin inşaası şimdiden tüm dünyada büyük heyecan uyandırdı.

Kendini dünyanın ilk büyük ölçekli inşaat şirketi olarak tanımlayan firma, inşa etmeyi planladığı yörünge düzeneğinde 11.600 metrekareden fazla yaşanabilir alan olacağını söyledi. Toplamda yerleşim yeri olarak her biri 12 metre çapında ve 20 metre uzunluğunda 24 modülden oluşan Voyager uzay istasyonunda her modül 3 kattan oluşacak şekilde tasarlanacak ve 500 metrekare yaşanabilir alan imkanı bulunacak.

Uzay istasyonunun en az 12 modülünün otel odalarından oluşması planlanırken, otelde; 126 metrekare lüks suit, 62 metrekare lüks oda ve 30 metrekare standart oda yer alması hedefleniyor. 400 kişiye hizmet vermesi hedeflenen otelin içerisinde birden fazla restoran, sinema, spor salonu, bar ve spa yer alacak.

Otelde insanların konaklayabileceği ve uzayı rahatlıkla izleyebileceği şeffaf camlar bulunacak. Dünya’nın alçak yörüngesinde yer alacak ve dairesel bir yapıda tasarlanan otelin inşasına 2025 yılında başlanması ve 2027 yılında ilk müşterilerini ağırlaması hedefleniyor. Dünya’nın etrafındaki yolculuğunu uzay oteli, her 90 dakikada bir tamamlayacak.

Benzer İçerik: https://www.insaatim.com/dunyanin-ilk-ucan-araba-havalimani-ingilterede-acildi-106714/

Alıntı: https://www.dezeen.com/2021/03/09/space-hotel-voyager-station-gateway-foundation/

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.