Dolar 32,5004
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19 °C
Hafif Yağmurlu

Almanya kendisine devasa ısı depolama tankı yapıyor

Rusya’nın doğalgaz fiyatlarını artırmasından dolayı Almanya, ısı ihtiyacını devasa bir termos yaparak karşılamaya karar verdi. İşte ısı tankına ait detaylar

Almanya kendisine devasa ısı depolama tankı yapıyor
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Rusya ve Ukrayna arasında yaklaşık bir yıl önce başlayan savaş tüm hızıyla devam ederken enerji ve kamu hizmetleri için Rusya’nın fosil yakıt endüstrisine muhtaç olan ülkeler, alternatif enerji kaynakları aramaya başladı. Rusya’nın doğalgaz fiyatlarını beklentilerin çok üzerinde arttırması hatta pek çok Avrupa ülkesine enerji tedariğini kesmesi üzerine Almanya, yaşanan bu krize karşı kendine devasa büyüklükte bir ısı depolama tankı yaparak çözüm buldu.

Rus Gazı Yerine Berlin Kendi Yaptığı Isı Depolama Tankı İle Isınacak

Kısa bir süre önce TechXplore tarafından kış ayları içerisinde Almanyadaki konutları ısıtmak için Berlin’de dev bir termos tasarladığı bildirildi. Vattenfall tarafından meydana getirilen takriben 45 metre yüksekliğinde olan kule şeklindeki ısı depolama tankı, 50 milyon litre su depolama kapasitesine sahip olacak. Tank, suyu 13 saate kadar ilk sıcaklığında tutabilecek ve yaz aylarında Berlin’in tüm sıcak su ihtiyacının büyük kısmını karşılayabilecekken kış aylarında ise yaklaşık yüzde 10’unu rahatça karşılayabilecek. 2023 yılında tam kapasite faaliyete geçmesi planlanan tesis 52 milyon dolara mâl oldu.

Yapı, Almanya’daki rüzgar ve güneş panelli gibi alternatif enerji kaynaklarından elde edilen yedek elektrik enerjisini kullanarak çalışacak. Ayrıca yapılacak tesis yenilenebilir enerji talebinin aşıldığı dönemlerde dev bir pil vazifesi görecek. Almanya’daki elektrik şirketi Vattenfall’ın ısı biriminin başındaki kışı olan Tanja Wielgoss, ısı depolama tankını “İhtiyacımız olmadığında ısıyı depolamamızı sağlayacak olan devasa bir termos ve sonra onu kullanmamız gerektiğinde serbest bırakabiliriz.” sözleriyle açıkladı. 

Benzer İçerik: https://www.insaatim.com/almanya-dunyanin-en-buyuk-isi-pompasini-insa-edecek-106714/

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
    1. Emre DİLSİZ dedi ki:

      Enerji gerekliliğinin önem kazandığı ve temel ihtiyaçların bile artık karşılanmasının güçlendiği bu dönemde Almanya enerjiyi daha az maliyetlerde karşılayabilmek için ilginç fikirlerle atılımlar yaparken , Biz Türkiye’ de bulunan bu kadar çimento fabrikası ve ısı elde ederek üretim sağlayan bu kadar fabrikanın ısısını doğal ortama direk bırakıyoruz.
      İnşaallah bir gün bize de bu aydınlanmayı sadece ihtiyacımız olduğu için değil dışa daha az bağımlı olabilmek için hayata geçiririz

      1. Emrah Anıl Demir dedi ki:

        Emre Bey tüm tespitlerinize katılıyorum. Ülkemizin de kısa sürede enerji anlamında dışa bağımlılığı da azaltmak adına bu ve buna benzer yatırımları hayata geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.