Dolar 32,5691
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21 °C
Az Bulutlu

Almanya dünyanın en büyük ısı pompasını inşa edecek

Almanya’nın önde gelen kimya şirketi Basf ve Man Energy, buhar üretimi için yenilenebilir enerjiyle çalışan 120 MW’lık bir ısı pompası kurmayı amaçlıyor.

Almanya dünyanın en büyük ısı pompasını inşa edecek
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tüm dünyada bilhassa son dönemde üretim söz konusu olduğunda pek çok ülke ve şirket yeşil enerji çalışmalarına ciddi manada önem vermeye başladı. Bu ülkeler arasında Almanya başta geliyor. Dünyaca ünlü Alman kimya şirketi olan Basf ve çok uluslu bir Alman enerji şirketi hatta ve hatta enerji devi olan Man Energy, buhar üretimi için toplam 120 MW’lık yenilenebilir kaynaklı bir ısı pompası ile dünyada bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Ar-Ge Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Günümüzde Almanya’nın Rheinland-Pfalz bölgesinde büyük bir üretim tesisi ile faaliyetlerine devam etmekte olan Basf, ürünleri kurutmak, reaktörleri ısıtmak ve saflaştırma gibi görevler için sahada ciddi kapasitelerdeki buhar sisteminden faydalanıyor. Bununla birlikte şirket, yıllık 20 milyon metrik tonu bulan buhar ihtiyacını kendi arazisinde bulunan farklı üretim tesisleri, gaz ve buhar santrallerinden karşılıyor.

Dünyanın bugüne kadarki en büyük ısı pompası olma özelliği taşıyan bu proje bir yandan yenilenebilir enerji ile buhar üretimine olanak tanırken, BASF’deki soğutma suyu sisteminden gelen atık ısının sıkıştırma kullanılarak işlenmesini ve buhar üretmek için bir termal enerji kaynağı olarak kullanılmasına imkan sağlayacak.

Basf firması tarafından yapılan açıkmalara göre üretim sahasının altyapısına entegre edilmesi planlanan ısı pompası, saatte 150 metrik tona kadar ”120 megavatlık bir termal enerjiye eşdeğer” buhar üretebilecek. Aynı zamanda, soğutma suyu sistemini daha verimli hale getirecek ve buna ek olarak değişen iklim ve hava koşullarına olan bağımlılığı minimuma indirecek. Proje için uygunluk araştırması çalışmasının ve nihai sonuç raporunun bu yılın sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Benzer İçerik: https://www.insaatim.com/gunes-panellerinde-yeni-donem-seffaf-gunes-panelleri-106714/

ETİKETLER: ,
Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.