Dolar 32,5004
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17 °C
Az Bulutlu

100 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek ahşap kulesi

100 metre uzunluğunda inşa edilecek olan dünyanın en yüksek ahşap binasına İsviçre’nin Winterthur şehri ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

100 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek ahşap kulesi
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İsviçre’nin Winterthur şehri, her biri 100 metre yüksekliğinde dört bina olarak planlanan ve dünyanın bugüne kadarki en yüksek ahşap binası olarak tasarlanan RocketTigerli adlı projeye ev sahipliği yapacak.

İsviçre tarafından tüm dünyaya duyurulan bu proje dünya için bir ilk olacak.

Zürih yakınlarında bulunan Winterthur şehri içerisinde kuleyi inşaa etmeyi planlayan şirket tarafından proje hakkında yapılan açıklamaya göre, yapılması planlanan kulenin dış cephesi, çevrede sıkılıkla görülen ve kule yakınlarındaki eski binaların kırmızı çatıları ve sarı tuğlalarıyla uyumlu olacak şekilde, tozlu yeşil renkli detaylarla birleştirilmiş koyu kırmızı ve sarı pişmiş toprak tuğlalarla kaplanacak.

2026 yılı içerisinde tamamlanması planlanan ahşap kulenin, dünya üzerinde bugüne kadarki taşıyıcı ahşap konstrüksiyonlu en yüksek bina olacağı ifade edilirken, dünya mimari ve inşaat sektöründe son dönemde adını sık sık duymaya başladığımız “ahşabı betonun doğal bir ikamesi olarak inceleyen yenilikçi bir inşaat sistemi” ile inşa edileceği vurgulandı.

Benzer İçerik

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.