Dolar 32,5995
BİST 9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22 °C
Az Bulutlu

Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Tapu yenileme ücreti ne kadar?

Tapusunu kaybeden veya kullanılmayacak hale gelen kişiler yeni tapuyu nasıl çıkaracakları ve ne kadar yenileme ücreti ödeyeceklerini sizler için araştırdık.

Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Tapu yenileme ücreti ne kadar?
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tüzel kişiler ve firmalara ait gayrimenkul satışı için gerekli olan tapu oldukça önemli bir belgedir. Tapusunu kaybeden kişiler kayıp tapunun yenisini çıkartmak için ne yapmaları gerektiğini merak etmekte ve araştırmaktadırlar.

Yeni tapu çıkarabilmek için mülk sahibinin ilgili Tapu Müdürlüğüne giderek bizzat başvuru yapması gerekiyor. Tapu işlemlerinin eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanabilmesi için tapu dairesine nüfus cüzdanı ve 1 adet fotokopisi ile gidilmesinde fayda var. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız ile taşınmaza ait yeri ve tüm özellikleri kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Tapu yenileme işlemleri sadece gayrimenkulün sahibi tarafından yapılabiliyor. Taşınmazın sahibi vefat etmiş ise mirasçılar, mirasçılık belgesi ve veraset ilamı ile yeni bir tapu çıkarmak için başvuru işlemini gerçekleştirebiliyorlar. 

Kaybedilen tapunun yerine, yeni bir tapu belgesi çıkarmak için öncelikle döner sermaye tarafından belirlenen tutarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Tapu yenileme işleminde talep edilen harç ödemeleri, 4902 sayılı Harçlar Kanunu kapsamında belirleniyor.

6544 sayılı kanuna ek olarak döner sermaye tutarının da ödenmesi gerekmektedir. Yetki alan dışı işlemlerde ise bu tutar fazlalaşarak döner sermaye tutarının 2 katına kadar çıkmaktadır.

2022 yılı tarife cetvelinde “Döner Sermaye Hizmet Bedeli” 233 TL olarak belirlenmiş olup, ilave Hizmet Bedeli ise 32 TL olarak belirlendi.

Benzer İçerik: https://www.insaatim.com/mirastan-mal-kacirma-muris-muvazaasi-nedir-106714/

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.