Dolar 27,1418
BİST 8.039,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 30 °C
Açık

Küresel deniz üstü rüzgar kurulu gücü 56gw’a yükseldi

12.10.2022
414
A+
A-

Küresel deniz üstü (offshore) kapasitesi geçen yıl sonunda yaşanan 21,1 gigawatt artışla, toplam 56 gigawatt seviyesine ulaştı.

Küresel deniz üstü rüzgar kurulu gücü 56gw’a yükseldi
📢 Üye olmadan dosya (gold hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya hızlı dönüş için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) tarafından her yıl yayımlanan Deniz Üstü Rüzgar Raporu 2022 başlıklı raporda, 2022 ile 2030 yılları arasında elektrik şebekelerine 260 gigawatt daha yeni offshore/deniz üstü rüzgar kapasitesinin ilave edilmesi bekleniyor.

2019’da başlayan ve olumsuz etkisi halen devam eden covid-19 salgınına rağmen deniz üstü rüzgar enerjisi yatırımlarında herhangi bir yavaşlama olmadı.

Yayımlanan rapora göre, hükümetlerin yenilenebilir enerji kaynak çeşitliğinde ciddi ve önemli yeri olan deniz üstü rüzgar santrallerine daha fazla yatırım yapması hedefleniyor.

Deniz üstü rüzgar enerjisi kapasitesine ilave edilen yeni yatırımlarla 2030 yılı içerisinde toplam deniz üstü rüzgar enerjisi yatırımlarının kapasitesinin 316 gigawatt olacağı hesaplanıyor.

2021 yılı sonunda ise yaşanan salgının tüm dünya ekonomilerini olumsuz etkilemesine rağmen küresel deniz üstü kapasitesi 21,1 gigawatt artışla, toplam 56 gigawatt seviyesine ulaştı.

Asya ülkeleri ve Asya pazarı kurulu güçte yaşanan bu artışta öncü olurken, bunu Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika ülkeleri takip etti. Raporda görüşlerine ve değerlendirmelerine yer verilen GWEC Üst Yöneticisi Ben Backwell, 2021 yılı sonunda dünya genelindeki deniz üstü rüzgar kapasitesinin rekor düzeyde artmasının salgın şartlarına rağmen büyük bir başarı olduğunu ifade etti.

Backwell, deniz üstü rüzgar enerjisi sektöründeki büyümenin yeni teknoloji ve yüzen rüzgar santralleri gibi uygulamalarla daha da ivmeleneceğini kaydetti.

Benzer İçerik: https://www.insaatim.com/ulkemizde-ruzgar-enerjisi-santrallerinin-kurulu-gucu-11gw-106714/

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.