Dolar 32,5056
BİST 9.539,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21 °C
Az Bulutlu

Binalardaki doğal gaz tesisat projelerinde yeni dönem

Doğal gaz tesisatı yapılacak binalarda bina tesisat projesinin tüm dairelerin kapısına kadar doğal gaz hattı yapılacak şekilde hazırlanması zorunlu hale geldi.

Binalardaki doğal gaz tesisat projelerinde yeni dönem
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen detaylı çalışmalar neticesinde hazırlanan ve geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğiyle birlikte doğal gaz tesisatı yapılacak binalarda tesisat projesinin binadaki tüm bağımsız bölümlere doğal gaz hattı ulaştıracak şekilde yapılması kanuni olarak da zorunlu hale getirildi. Yapılan bu yeni düzenlemeyle, bilhassa son dönemde özellikle merkezi sistemle doğal gaz tedariği sağlanan binalardaki dairelere doğal gaz kolon hattı yapılmamasından dolayı elektrikli ocak kullanmayı zorunlu kılan uygulamaların ve verimsiz enerji kullanımının hızla önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte, dağıtım şirketleri doğal gaz tesis edilecek binalarda sadece merkezi sisteme arz sağlanacak şekilde hazırlanmış tesisat projelerini kabul etmeyecek. Bu sayede, bina tesisat projesinin binadaki tüm dairelerin kapısına kadar doğal gaz tesisatı yapılacak şekilde hazırlanması zorunlu olacak.
Konuya hakkında detaylı bir açıklama yapan Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme konutlardaki enerji tüketiminin verimli ve daha tasarruflu hale getirilmesi amacıyla yapıldı. Bilhassa ocak ve sıcak su ihtiyacı için elektrikli cihazların kullanılması enerji kullanımını verimsiz hale getiriyor ve hanelerin enerji faturasının ciddi manada yükselmesine sebep oluyor. Ocak ve gerektiğinde sıcak su ihtiyacının doğal gaz sayesinde karşılanması binaların tüm daireleri için sağlanması enerji verimliliği anlamında oldukça yararlı olacak.” ifadelerini kullandı.

Arslan, doğal gaz dağıtım şirketlerinin yeni yönetmelikle birlikte müteahhit firmalar tarafından sadece merkezi sistem için yapılan proje onay başvurularını kat-i suretle kabul etmeyeceğini belirterek, şunları söyledi:”Doğal gaz tesisat projelerinin binalardaki tüm bağımsız bölümlere doğal gaz arzı sağlanacak şekilde yapılması şart olacak. Ülkemizin 81 ilinde 19 milyona yakın abonesiyle her yıl büyümeye devam eden doğal gaz dağıtım sektörü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın verimlilik usul ve esasları çerçevesinde, verimli enerji kullanımının teşvik edilmesi için üstüne düşen tüm görevi yerine getirmeye devam edecektir.”

Benzer İçerik: https://www.insaatim.com/plansiz-alanlar-imar-yonetmeliginde-onemli-degisiklik-106714/

Alıntı: https://www.trthaber.com/haber/turkiye/tesisat-projelerinde-yeni-donem-binadaki-tum-bagimsiz-bolumlere-dogal-gaz-arzi-saglanacak-703332.html

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.