Dolar 32,4796
BİST 9.870,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24 °C
Az Bulutlu

Kahramanmaraş’taki dünyanın en saçma binası yıkıldı

Kahramanmaraş’ta bulunan ve dünyaca ünlü arama motoru Google’da ‘Dünyanın en saçma binası’ olarak gösterilen 27 yıllık bina yıkıldı.

Kahramanmaraş’taki dünyanın en saçma binası yıkıldı
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kahramanmaraş’ta valilik ve özel idare iş merkezi binalarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 40 dönümlük alana yapılması planlanan şehir meydanı projesi kapsamında, dünyaca ünlü arama motoru Google tarafından yapılan aramalarda dünyanın en saçma binası olarak ilk sırada çıkan 18 katlı İl Özel İdare Binası yıkıldı.

Kahramanmaraş’ın en meşhur ve en işlek noktası olan Trabzon Bulvarı üzerindeki 2 bin 110 metrekare alana kurulu İl Özel İdare Binası yaklaşık 90 bölümden oluşuyordu. 1994 yılında yapımı tamamlanarak kullanıma başlanan bina, aradan geçen onca yıl içerisinde hem sarı-lacivert olan rengi hem de şahsına münhasır mimari yapısıyla kısa sürede kentin sembolü oldu.

Şehrin birçok noktasından rahatça görülmesi nedeniyle vatandaşların da adres tarifi konusunda sıklıkla kullandığı bina, dünyanın en meşhur internet arama motoru olan Google’da ‘Dünyanın En Saçma Binası’ yazılıp arama yapıldığında yaklaşık 300 bin sonuç içerisinde ilk sırada çıkıyor.

2019 yılı içerisinde yıkılmasına karar verilen bina için geçtiğimiz kasım ayında düzenlenen ihaleyi 6 milyon 600 bin lira teklifle kazanan müteahhit firma, ocak ayı itibariyle gerekli güvenlik tedbirlerini alarak binanın yıkımına başlamıştı. Binadan çıkacak tüm çelik, demir gibi geri dönüşümü mümkün hurdalar yıkım ihalesini kazanan müteahhit firmanın olacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Hayrettin Güngör, yıkımın belediyeye ek bir maliyet getirmeyeceğini belirterek, “Yapmış olduğumuz ihale sonucunda burayı yıkan firma, hem binayı yıkacak hem de belediye bütçemize 6 milyon 600 bin liralık bir katkı sağlayacak” dedi.

Konu hakkında açıklamalarına devam eden Sn Güngör “Bundan yaklaşık 30 yıl önce o günün şartlarına ve teknolojisine göre yapılmış ama yapıldığı günden bu yana hep eleştiri konusu olmuş bir binanın civardaki binaları esas aldığımızda silueti bozması, bir diğeri de çok fonksiyonel olmaması gibi nedenlerle buradaki dönüşüm çalışmalarında bu binanın yıkımına başladık.” dedi.

Benzer İçerik: https://www.insaatim.com/dunyanin-kullanilan-en-eski-koprusu-adana-taskopru-106714/

ETİKETLER: ,
Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.