Dolar 32,4809
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24 °C
Az Bulutlu

Giriş katı dışında kolonu olmayan bina depremde yıkılmadı!

Giriş katı hariç herhangi bir kolonu bulunmayan ve yaşanan depremde herhangi bir hasar görmeyen Diyarbakır’ daki 4 katlı bina görenleri hayrete düşürüyor.

Giriş katı dışında kolonu olmayan bina depremde yıkılmadı!
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Yunus Emre Mahallesi Kardeşlik Caddesi üzerinde yer alan, zemin katı iş yeri, üst katları ise ev olarak kullanılmakta olan ve yaklaşık 40 yıl önce inşa edildiği tahmin edilen apartman sahip olduğu kolon yapısı ve farklı mimarisi ile oldukça ilginç bir görüntü oluşturuyor.

En son pek çok bilim adamı tarafından yüzyılın felaketi olarak adlandırılan ve hem ülkemizi hem de dünyayı derin bir kedere boğan Kahramanmaraş Pazarcık ve Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 2 büyük deprem Diyarbakır’dan da şiddetli bir şekilde hissedilmiştir. Ancak giriş katı dışında kolonu bulunmayan bu bina depremlerden herhangi bir hasar almadan ayakta durmayı başarmıştır.Binanın bu iki büyük depremden herhangi bir hasar görmeden ayakta durması görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

Giriş katı dışında kolon olmayan, üst katları çıkma yapıldığı için giriş kata nazaran daha büyük alana sahip bina, 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ/Sivrice merkezli meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden de herhangi bir hasar almadan ayakta kalmayı başarmıştı. Binada ikame etmekte olan Mahmut Çetin, yakın zamanda bu coğrafyada meydana gelen 3 büyük depremde de binanın herhangi bir hasar almadığını ifade etti.

Binanın, içeriden bakıldığında sahip olduğu üçgen görüntüsü ile dikkat çektiğini söyleyen Çetin, “Bu bina takriben 40 yıllıktır. Binamız Elazığ Sivrice depremi ve Kahramanmaraş merkezli 2 ayrı depreme de maalesef maaruz kaldı. Lakin binamızda ne herhangi bir çatlama ne de ağır sayılabilecek hasar var. Yeni yapılan yapıların çoğu sağlam yapıldığı iddia edilmesine rağmen depreme dayanamadı ve yıkıldı. Ama bizim binanın mimari yapısı sağlam olduğu için toplam 3 adet depremden hiçbir zarar almadı” dedi.

Ev içerisinde duvar aralarının çok ince olduğunu belirten Çetin, ayrıca şunları söyledi;

“Toplamda üç kata sahip binamızın altında aynı zamanda 2 adet ayrı dükkânımız bulunmaktadır. Dükkânımızda ve evimizde meydana gelen depremlerden dolayı herhangi bir çatlama dahi yok. Şu anda tüm apartman sakinleri gönül rahatlığıyla evlerinde yaşıyor. Binamız öte yandan sahip olduğu farklı mimarisiyle de herkesin dikkatini çekmektedir. Ev içerisinde bakınca salonların duvarları çok incedir. Binamız üçgen şeklini andırıyor.” dedi.

Benzer İçerik

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.