Dolar 32,5976
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21 °C
Az Bulutlu

Türkiye’nin 15 yıllık ulusal enerji planı yayımlandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan detaylı çalışmalar neticesinde Türkiye’nin 2020-2035 yıllarını kapsayan Ulusal Enerji Planı’nı yayımladı.

Türkiye’nin 15 yıllık ulusal enerji planı yayımlandı!
📢 Üye olmadan dosya (gold içerikler hariç) indirebileceğinizi biliyor musunuz? Youtube sayfamıza abone olduktan sonra istediğiniz içeriğe yorum yazabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen detaylı çalışmalar neticesinde yayımlanan ulusal enerji planındaki senaryoya göre, bu periyotta birincil enerji tüketimi 205,3 milyon ton eşdeğer petrole, elektrik tüketimi ise 510,4 terawattsaate ulaşacak.

Yayımlanan Ulusal Enerji Planı senaryosuna göre, elektrik enerjisinin nihai enerji tüketimi içerisindeki oranı yaklaşık yüzde 24,9’a yükselirken, enerji yoğunluğu ise yüzde 35,3 oranında azalacak. Elektrik kurulu gücü toplamda 189,7 gigawatta, güneş enerjisi 52,9 gigawatta, rüzgar enerjisi 29,6 gigawatta ve nükleer enerjisi de 7,2 gigawatt seviyesine çıkacak.

2020-2035 yılları arasında devreye alınması öngörülen kapasite ise 96,9 gigawatt olarak öngörülüyor. Elektrik üretiminde kesintili yenilenebilir enerji kaynaklarının payı toplamda yüzde 34,2’ye, yenilenebilir enerji kaynaklarının payı toplamda yüzde 54,7’ye, elektrik kurulu gücünde kesintili kaynaklarının payı yüzde 43,5 seviyesine, yenilenebilir enerji kaynaklarının payı ise yüzde 64,7 seviyesine yükselecek.

Esneklik gereksiniminin karşılanabilmesi için batarya kapasitesi yüzde 7,5 gigawatta, elektrolizör kapasitesi 5 gigawatta, ve talep tarafı katılımının ise 1,7 gigawatt seviyesine ulaşması hedefleniyor.

Benzer İçerik

Emrah Anıl Demir
Merhaba ben Emrah Anıl DEMİR. 2009 yılında  Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. An itibariyle Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimime, Anadolu Üniversitesi'nde Uluslar Arası İlişkiler  ve Atatürk Üniversitesinde Adalet Bölümünde eğitim ve öğrenim hayatıma devam etmekteyim.
    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.