Deprem Yalıtım İzolatörü Maliyet Hesaplama
Deprem yalıtım cihazları (izolatörler), yapıların salınım peryodunu artırarak özellikle yatay deprem kuvvetlerini sönümleyip yıkıcı etkisini en aza indirir. Türkiye’de de üretilmeye başlayan bu cihazlar zemin sınıfı, kat sayısı vb. sebeplerden dolayı her yapıda kullanılamasada, kullanılacak yapılar için iyi bir mühendislik hesabı ve ölçümü gerektirmektedir. Binasında kullanmayı düşünenler için bilgi amaçlı olarak aşağıdaki deprem izolatör maliyeti hesaplama robotunu kullanabilirsiniz.
Notlar
- Deprem yalıtım birimleri, güncel Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğine (TBDY) ve TS EN 15129’a uyumlu tasarlanacaktır.
- Deprem yalıtım birimlerinin projeye uygunluğu, statik proje müellifi ve Özellik Arz Eden Binaların Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Yönetmelik kapsamında görevlendirilen tasarım gözetmenlerince (D-TGUA-5) sağlanacaktır.
- TBDY’e göre belirlenen zemin sınıflarından “ZE” ve “ZF” zeminler ile 60 metreden daha yüksek ve/veya yüksekliğinin kısa kenarına oranı 2.5’un üstünde olan yapılar için deprem yalıtım birimlerinin kullanımı uygun değildir.
- Üretim testleri birim fiyata dâhildir.
- Deprem yalıtım birimlerinin montaj elemanları (cıvata, ankraj, pul, somun vb) cihazın ayrılmaz bir parçası olup birim fiyata dâhildir.
Autocad Çizimi
Konu Anlatımlı Kitap
Arama Terimleri: deprem izolatörü fiyatları, bir binaya deprem yalıtım izolatörü ne kadar tutar, deprem yalıtım izolatörü kaç lira tutar, deprem izolatörünün seçimi, deprem izolatörü yaptırmanın maliyeti ne kadar?, Deprem izolatör maliyeti ne kadar?, deprem izolatörü bir binaya kaç tane lazım, deprem yalıtımı fiyatları, deprem yalıtım kauçuk fiyatları, deprem izolatörü binaya ne kadara yapılır, deprem izolatörü fiyat hesaplama.