Şantiye Şefliği Hakkında (Eski Tarihli Konu)
› Forumlar › İnşaat Sektörü › Şantiye Şefliği › Şantiye Şefliği Hakkında (Eski Tarihli Konu)
Etiket: Şantiye Şefliği
- Bu konu boş.
- YazarYazılar
Şaniye şefliği son yıllarda zorunlu hale getirilmesi ile tüm inşaatların sorumluluğu teknik elemanlara verilmiştir. Bu sayede inşaat mühendisleri ve mimarlara iş olanağı doğmuştur. Bu sistem bazı küçük müteahhitlerin hoşuna gitmesede zamanla iyice oturunca yararlı olacağını düşünmekteyim. Şimdi gel gelelim şantiye şefliği belgesi nedir? Nasıl ve Nereden Alınır? Sorularının Cevabına…
Şantiye Şefliği Belgesi: Yapılacak inşaatın teknik bir eleman tarafından yapılacağını bildiren belgedir.
Şantiye Şefliği Belgesi Nereden Alınır?
T.M.M.O’dan alınır.Şantiye Şefliği Belgesi Nasıl Alınır?
Öncelikle teknik eleman ile noter huzurunda şantiye şefliği sözleşmesi yapılır. Sonra bu teknik elemanın sigorta girişi yapılır. Sözleşme ve sigorta giriş bildirgesi ile T.M.M.O’na gidilerek belge alınır.İş Başlamadı Sigortayı Nasıl Başlatacağım?
Eğer iş başlamadı ise öncelikle, var ise şirketiniz üzerinden sigorta yapabilir iş başlayıncada o iş üzerine geçirebilirsiniz.Ben işe hemen başlamayacağım sigortayı daha sonra yapabilir miyim?
Evet. Bu defada sadece sözleşmeyi alarak, T.M.M.O ‘na teknik eleman ile müteahidi beraber gidip karşılıklı olarak bir belge imzalamalısınız. Müteahhidin daha sonra sigorta yapacağına dair.Şantiye şefliği sözleşmesi için noterler kaç para alıyor?
Şantiye şefliği sözleşmesi iki şekilde yapılabilir.
1- Süreli
2- SüresizSüreli Olursa; 2009 yılında 60-70 TL civarı alıyorlar. Bunu bazı belediyeler kabul etmeyebilir ve süresiz yapılması istenebilir.
Süresiz Olursa; iki ihtimal var.
1-Arsa size aitse; 300 TL civarı alıyorlar.
2-Kat karşılığı sözleşme varsa; 60-70 TL civarı alıyorlar. (Sözleşme ekine kat karşılığı sözleşmenin kopyası konulur, onun için notere giderken kat karşılığı sözleşmede yanınızda olmalıdır.)
- YazarYazılar