Şantiye Şefliği Hakkında Çok Acil Cevaplar Mısınız?
› Forumlar › İnşaat Sektörü › Şantiye Şefliği › Şantiye Şefliği Hakkında Çok Acil Cevaplar Mısınız?
Etiket: Şantiye Şefliği
- Bu konu boş.
- YazarYazılar
Bir Üyemizin Paylaşımı;
İyi günler. Ben İnşaat mühendisiyim.
Bi tanıdığım köy okulu yapımı için ihaleye girdi ve kazandı . Köyde okul yaptıracak. Bana sen gel şantiye şefimiz ol dedi. Şimdi sorum ;
1-Ben ihaleyi kazanan firmanın personeli olarak mı görünecem?
2-Ben o köy okul projesinde şantiye şefi olarak başlarsam . başka firmaların şantiyelerinde de şantiye şefi olarak görünebilrimiyim?
ben bi inşaat firmasının ortağıyım ve imza sahibiyim. Başka firmaların yaptıgı inşaatlarda şantiye şefliği yapabililrmym?
Başka Bir Üyemizin Cevabı,
Merhaba kardeş,
Cevap1: Evet ihaleyi kazanan firmanın şantiye şefi olursunuz. İşin tamamını yüklenen ana müteahhitte olsa, sadece pvc doğramaları yapan taşeron firmada olsa, kim ile çalışırsanız onun elemanı olursunuz. Tabi şantiye şefliğini 2 şekilde yapabilirsiniz. Birincisi resmi, ikincisi sözde. Yani eğer gidip noterde şantiye şefliği sözleşmesi imazarsanız o işin resmi şantiye şefi olursunuz, yok eğer sadece işi takip etmek için işin başında durursanız saha mühendisi gibi resmi olmayan bir şantiye şefi olursunuz. Resmi şantiye şefi olursanız; işin maddi sorumlulukları dışındaki tüm resmi sorumluluk sizin olur ve iş bitirmesinide şantiye şefi olarak siz alabilirsiniz. İş güvenliği konularıda sizi ilgilendirir ve en önemli konuda budur.
Cevap2: Evet, aynı anda 1’den fazla şantiyede şantiye şefliği yapabilirsiniz. Bunun için herhalde aynı bölgede kayıtlı olduğunuz meslek kuruluşu (ör: İMO) kapsamında olabiliyorsunuz diye biliyorum emin olmamakla birlikte. Örneğin istanbul imo’ya kayıtlı olup ankarada şantiye şefliği yapılamıyordu bir zamanlar, istanbulda ise 30bin m2’ye kadar birden çok şantiyede şeflik yapabiliyordun.
Cevap3: Bu konuda bilgim yok, bir firmanın ortağı iken şantiye şefliği yapıp yapamama konusunu bilmiyorum
- YazarYazılar