Bana kendinden bahset: Klasik bir açılış sorusu
› Forumlar › Kariyer, İnsan Kaynakları & Kişisel Gelişim › Kariyer Bilgi ve İpuçları › Bana kendinden bahset: Klasik bir açılış sorusu
Etiket: Kariyer, Mülakat Soruları
- Bu konu 1 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 4 yıl 7 ay önce admin tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
Ne Anlama Geliyor: Klasik bir açılış sorusu olan “Bana kendinden bahset” aslında adayın rahatlaması için tasarlanmış bir girizgahtır. Bu soruda mülakatı yapan kişi, uzun uzun bir hayat hikayesi dinlemek istemez. Amaç karşısındaki kişinin hayatta neleri önemli gördüğünü anlamaya çalışmaktır. Adayın yaşam biçimi, öncelikleri ve tercihleri hakkında genel fikir sahibi olmak ister. Geçmiş iş yaşamınız ve kariyerinizi nasıl planladığınızı dinlemek onlar için ilgi çekicidir.
Nasıl Yanıtlamalı: Yanıtlarınız almak istediğiniz işle alakalı olmalı. Mülakatı yapan kişiye kariyerinizde hangi noktadan bu aşamaya geldiğinizi ve bu iş için uygun aday olduğunuzu göstermeye çalışın. Onlara kendinizle ilgili tutarlı hikayeler anlatın ve gereksiz ayrıntılardan kaçının. Mülakatı yapan kişiye konuyla ilgili soru sormaktan çekinmeyin ve görüşme sırasında söyledikleri her detayı aklınızda tutun. Aklınızda tuttuğunuz her bilgi onlarda çok yönlü olduğunuz imajını uyandıracaktır. Eğer çocuklukla ilgili bir anınızı anlatmak istiyorsanız bu anıyı mutlaka aday olduğunuz pozisyonun gerektirdiği özelliklerden biriyle ilişkilendirmelisiniz. Ve en önemlisi CV’nizi mutlaka yanınızda taşıyın.
mülakat soruları… deneme cevap…
- YazarYazılar